Ateljee Elsalalan tarina

Ateljee Elsalala on vielä uusi ja tuore, mutta sen takana on paljon elettyä elämää, kokemuksia ja ajatuksia. Perustin yrityksen keväällä 2022 ja ompelimo avasi ovensa kesäkuussa.

Ateljee Elsalala on syntynyt hyvien tähtien alla. Etsin työtilaa Vihdin kirkonkylästä ja löysin sen kauniista, vuonna 1929 rakennetusta, kauppatalosta. Kivijalkaliiketila näyteikkunoineen innosti minua lisäämään ompelimon oheen pienen ompelutarvikemyymälän. Rakastan vanhoja rakennuksia ja nyt sain asettua työskentelemään yhteen kirkonkylän ihanimmista taloista!

Kun perustaa pienen oman yrityksen ja on sen ainoa työntekijä, on se rakennettava omien arvojen mukaiseksi. Ateljee Elsalalan arvoja ovat kestävyys, ajattomuus ja kauneus. Nämä arvot ovat minulle sopuisia sisaruksia. Kauneudella en tarkoita pinnallisuutta vaan uskon vahvasti, että kauneuden kokemukset ovat olemassa meille tärkeissä asioissa. Vaatteet ovat tärkeitä ja ne liittyvät vahvasti erilaisiin tilanteisiin. On työvaatteita, juhlavaatteita, kotivaatteita ja harrastusvaatteita. Haluamme vaatteiden kautta viestittää arvostusta eri tilanteissa ja tuntea olomme turvalliseksi. Vaatteiden tekeminen kantajalleen kauniiksi, mieleiseksi ja aikaa kestäväksi on minulle vaatteen valmistajana tärkeää.

Innostuin vaatteiden tekemisestä teini-iässä. Pukeutumistyylini oli punkhenkistä eikä omaan makuuni sopivia vaatteita saanut tuohon aikaan kaupasta. Tein vaatteita itselleni ja ystävilleni sekä yhdessä ystävien kanssa. Aloin haaveilla vaatesuunnittelijan työstä. Suvussani on paljon käsityöläisiä ja käsintekemistä on perheessäni aina arvostettu. Ehkä siksi ajattelin, että ollakseen hyvä suunnittelija pitää osata vaatteentekoprosessi alusta loppuun. Kouluttauduin ompeluartesaaniksi. Nuorelle maailma oli avoin ja niinpä löysin artesaaniopintojen aikana uuden intohimon kohteen, taiteen. Opiskelin myöhemmin taidehistorioisijaksi, mutta se onkin sitten (melkein) toinen tarina.

 

– Tiina

Tiina Purhonen, 2022
Scroll to Top